Cumparceva.ro foloseşte cookies pentru a asigura o experienţă cât mai plăcută pe site-ul nostru. În plus, cookie-urile ne oferă date pentru livrarea serviciilor și reclamelor într-un mod mai eficient, la un nivel superior și mai potrivit pentru nevoile dvs. Puteți modifica sau șterge cookie-urile oricând.

Paști

Paști
Echipa CumpărCeva vă urează Paște fericit!

Este bine cunoscut faptul că Paștele este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Creștine, o celebrare de patru zile în care se comemorează răstignirea și învierea lui Iisus Hristos în a treia zi. Creștinii văd în ouăle decorate un simbol al bucuriei, al sărbătorii, al vieții noi și al învierii. În plus, Paștele este probabil asociat cu udatul, iepurașii, puii și apa de colonie.

De asemenea, este important să menționăm vânzarea iepurașului de Paște. Multe familii au tradiția, de generații întregi, de a cumpăra iepurași pentru copiii lor de Paște. Acest lucru în sine nu ar fi un lucru rău, dacă toate aceste cazuri ar putea fi transformate într-o situație reală de animal de companie, în care proprietarul are grijă de animalul său de companie într-un mod responsabil. Problemele tind să apară atunci când entuziasmul pentru a păstra un iepuraș este declanșat de sărbătorile de Paște, când tinde să se diminueze și soarta viitoare a iepurașului devine curând discutabilă.

Nu uitați că iepurașii nu sunt jucării!

Haideți să analizăm câteva fapte interesante despre Paște!

- Cel mai mare ou de ciocolată a fost făcut vreodată în Italia. Capodopera avea o înălțime de 10,39 metri și cântărea 7.200 kg, mai înalt decât o girafă și mai greu decât un elefant.

- În 2012, Londra a găzduit cea mai mare vânătoare de ouă din lume.

- Peste 90 de milioane de iepurași de Paște sunt produși în fiecare an în întreaga lume.

- Primele ouă de ciocolată au fost fabricate în Marea Britanie în 1873.

- În Norvegia, cititul romanelor polițiste și de investigație este o distracție preferată de Paște, iar cele mai recente cărți sunt publicate în această perioadă. Specialiștii în tradiții cred că acest tip de tradiție se întoarce la originile violente ale morții lui Hristos.

- Tradiția de a dărui ouă poate fi urmărită până la egipteni, greci, perși, gali și romani, pentru care ouăle erau un simbol al vieții.

- În Olanda, duminica Paștelui este o sărbătoare specială: se mănâncă miel, ouă fierte, poșate sau prăjite, paasstol (un fel de pâine umplută cu stafide, nuci și marțipan), pește afumat și dulciuri sau iepuraș de ciocolată, ouă de ciocolată.

Acum să vedem care sunt cele mai populare feluri de mâncare de Paște!

1. Cozonac

Dulce sau sărat, pe fiecare masă festivă se pot găsii cozonaci, i-ar membrii familiei îi simt lipsa dacă nu ar fi acolo. Cu ouă fierte, șuncă și hrean cu maioneză, este un adevărat răsfăț într-o dimineață de duminică.

2. Șuncă

Jambonul este un alt favorit al nostru dintotdeauna. Afumată, fiartă sau prăjită, poate fi servită pe masă

3. Friptura de miel la cuptor
4. Supă de carne afumată și fasole
5. Picioare în pâine
6. Afumături de Paște, salate și cremă de ouă de Paște
7. Rulouri umplute cu carne
8. Brioșe cu șuncă
9. Prăjitură de morcovi

Iar CumpărCeva v-a adus cuptorul său fără ulei de 4,5 L pentru a vă pregăti bunătățile de Paște într-un mod sănătos, eficient din punct de vedere al costurilor și al timpului! Cuptorul nostru vine cu o broșură de rețete gratuită și un feliator universal gratuit! Pentru a vă ajuta, am inclus și o rețetă de prăjitură de Paște și o rețetă de prăjitură de morcovi, ambele fiind recomandate pentru a fi preparate într-un cuptor fără ulei!

Cozonac de Paște:

Ingrediente (pentru 6 persoane):

150 ml lapte cald

40 g de zahăr

12 g drojdie proaspătă

300 g făină fină

1 vârf de cuțit de sare

1 gălbenuș de ou

40 g unt topit

Pentru crema de tartinat: 1 ou

Se prepară. Se acoperă și se lasă să crească într-un loc cald până se dublează.

Se împarte aluatul crescut în 6 găluște și se așază pe o foaie de copt, nu prea apropiate una de alta. Se acoperă și se lasă la crescut încă 15 minute pentru a permite găluștelor să se închege. Se ung deasupra cu un ou bătut. Între timp, se încălzește friteuza cu aer la 80°C și, după a doua creștere, se transferă găluștele cu hârtie de copt în aparat pentru 3 minute. Apoi, măriți focul la 180 de grade și coaceți pentru încă 15 minute.

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de preparare: 75 de minute

Timp de coacere: 18 minute

Prăjitură de morcovi:

Ingrediente (pentru o formă de tort de 18 cm):

190 ml ulei de gătit

100 g zahăra alb

100 g zahăr brun

3 ouă

195 g făină fină

1 vârf de cuțit de sare

6 g praf de copt

1 mk aromă de vanilie

1 ml de scorțișoară măcinată

1 linguriță de cuișoare

220 g morcovi

45 g migdale

Pentru topping:

300 ml smântână

40 g zahăr pudră

1 pachet de zahăr vanilat bourbon

1 pachet de păstăi de vanilie păstăi de vanilie păstăi de vanilie păstăi de vanilie păstăi de vanilie păstăi de vanilie

50 g chipsuri de migdale

Se prepară:

Pentru a face prăjitura de morcovi în friteuză cu aer, mai întâi se adaugă cele două zaharuri în ulei, apoi se adaugă ouăle și aroma de vanilie, amestecând constant, și se amestecă până devine spumă. Se amestecă făina cu sarea, praful de copt, scorțișoara și cuișoarele măcinate, apoi se adaugă morcovii rași și migdalele tocate grosier. Se amestecă bine și apoi se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți prăjitura într-o friteuză cu aer preîncălzită la 170°C timp de aproximativ 60 de minute, acoperind partea de sus cu folie alimentară în ultimele 20 de minute, dacă partea de sus se rumenește prea tare. Când este coaptă, așteptați până când se răcește până la călduță, apoi scoateți-o din formă și lăsați-o să se răcească complet.

Se bate smântâna într-un mixer la viteză medie, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat și frișca și se bate până se formează vârfuri tari. Întindeți frișca deasupra tortului, presărați cu fulgi de migdale prăjite și gata!

Timp de preparare: 30 de minute + răcire

Timp de coacere: 60 de minute